Početna Zaštita osobnih podataka / privatnosti

Zaštita osobnih podataka / privatnosti

Ex libris d.o.o. (antikvarijat i izdavačka kuća) prikuplja osobne podatke kupaca samo u nužnoj mjeri za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka nužnih za online kupovinu.

Ex libris d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka kupca osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa Zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Kupac u svakom trenutku može pisanim putem zatražiti trajnu ili privremenu zabranu korištenja svojih osobnih podataka.

 

Ostale odredbe

Ex libris d.o.o. ovlašten je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz online prodaju kao i sav ostali sadržaj na www.ri-exlibris.hr.
Ex libris d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ako mrežna stranica www.ri-exlibris.hr uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj Ex libris d.o.o. nije odgovorna niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Na mrežnim stranicama www.ri-exlibris.hr nije moguće oglašavanje.

Sadržaj na www.ri-exlibris.hr.hr autorski je i zaštićen je sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu (premda načelno jesu). Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

Ex libris d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja www.ri-exlibris.hr mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na www.ri-exlibris.hr.hr i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. Također Ex libris d.o.o. je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućuju korištenje www.ri-exlibris.hr 

Prilikom registracije na www.ri-exlibris.hr bit ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. (Niste se dužni registrirati da biste dovršili narudžbu.) Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila [email protected] , kako bismo Vam dali upute za izmjenu lozinke. Ako postoji bilo kakva sumnja na propust u sigurnosti, Ex libris d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Sve stranice www.ri-exlibris.hr prodavaonica na kojoj se obavlja razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućuje sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica www.ri-exlibris.hr.

Mrežna strawnica www.ri-exlibris.hr koristi cookie isključivo kao identifikator sesije, odnosno cookie sadržava tzv. session id, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije www.ri-exlibris.hr prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika, te na taj način omogući kupnju.

Usluge koje Vam pruža Ex libris d.o.o. prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje ) te usluge za pristup našim stranicama. Ex libris d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja internetskih stranica.