Početna Načini plaćanja

Načini plaćanja

Načini plaćanja

U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare. Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude internetskog antikvarijata, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe.

Upoznajte se sa svojim pravima: izvršavanjem kupovine prihvaćate njezine uvjete, izložene na stranici Uvjeta kupovine / predugovorne obavijesti.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

1. Kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na internetskoj stranici

            

2. E-bankingom, ili
3. Općom uplatnicom
4. Pouzećem pri dostavi na Vašu adresu
5. Gotovinom na adresi antikvarijata Ex libris

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Ex libris će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Ex libris dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe. Kupac e-poštom dobiva dvije obavijesti: jednu od Corvus paywaya (sustava za objavljanje internet transakcija) kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju. Druga obavijest dobiva se u trenutku kad Ex libris pripremi pošiljku za slanje i autorizira rezervirani iznos. Ako Ex libris ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu nakon mjesec dana od trenutka zaprimanja narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Ex libris će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ.

Troškovi dostave, kao i postupak naručivanja, nalaze se u nastavku.

Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača.

Reklamacije

Ex libris prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na mehaničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl. Ne postoji vremensko ograničenje za reklamaciju, potrebno je samo dokazati da je artikl kupljen u sustavu Ex libris.

Postupak naručivanja i troškovi dostave nalaze se u nastavku teksta.

Registracija

Kako bi obavili kupnju na Ex Libris web shopu registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo Vam moguće poslati potvrdu narudžbe. Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na zeleno polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na ikonu "Zaboravljena lozinka?". Putem nje dolazite do web stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na Ex Libris, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Košarica          

Košarica funkcionira vrlo jednostavno. Odabrani sadržaj košarice moguće je mijenjati: brisati odabrane artikle i dodavati nove, naslovima iz Ex libris izdavaštva moguće je dodavati i smanjivati broj odabranih primjeraka, dok kod antikvarnih knjiga to nije moguće iz razloga što posjedujemo tek jedan primjerak. Novi artikli mogu se dodavati na dva načina: izravnim upisivanjem u tražilicu dok je košarica otvorena ili odabirom polja Povratak na kupovinu koja se nalazi ispod već odabranih artikala u košarici, što kupca vraća na početnu stranicu gdje možete započeti novo pretraživanje. Nakon izbora naslova, klikom na zeleno polje Dovrši kupovinu prelazite na proces narudžbe.   

Postupak kupnje u 7 koraka

1/7 – ako još niste registrirani, potrebno je kreirati korisnički račun klikom na polje Nisam registriran i želim se registrirati. Registrirani korisnici upisuju svoju e-mail adresu i lozinku.. Nakon toga klikom na zeleno polje Registriran sam i želim se prijaviti koje se nalazi ispod sigurnosnog koda, prelazite na drugi korak narudžbe.
!!! Na svaki sljedeći korak u procesu narudžbe prelazi se odabirom zelenog polja !!!
Glavni orijentir u procesu naručivanja jest gornja crta (ispod tražilice) na kojoj su istaknuti pojedini koraci narudžbe, a vizualno je dodatno istaknut korak na kojem se trenutačno nalazite.
2/7 – drugi korak u procesu narudžbe zove se Adresa isporuke. Ovaj korak služi kupcima koji žele da se adresa isporuke razlikuje od podataka koji su navedeni prilikom registracije, a najčešće se koristi za slanje darova. Ukratko, ako je adresa različita od one navedene u osnovnim podacima o kupcu, potrebno je kliknuti polje Dodaj novu adresu i ispuniti podatke.
Ako se ništa od podataka ne mijenja, proces narudžbe se nastavlja klikom na zeleno polje Nastavi kupnju s ovim podacima, što vrijedi i za one narudžbe koje kao opciju isporuke imaju Preuzimanje.
3/7 – treći korak Adresa slanja računa identičan je prethodnom, te za njega vrijedi sve navedeno. Narudžba se nastavlja klikom na zeleno polje Nastavi kupnju s ovim podacima.
4/7 – četvrti korak pod nazivom Isporuka/Poklon služi za odabir načina isporuke. Kupac klikom na prazno polje ispred željenog načina isporuke potvrđuje svoj odabir. Na ovom koraku može se odabrati i opcija 'poklon'. Ako se ne odlučite za poklon, izravno prelazite na šesti korak narudžbe klikom na zeleno polje Slijedeći korak.
5/7 – ovaj korak nije u sklopu osnovnih koraka u procesu naručivanja i služi za odabir detalja vezanih uz poklon-pošiljke.
6/7 – korak pod nazivom Način plaćanja služi za odabir načina plaćanja. Kupac klikom na prazno polje ispred željenog načina plaćanja potvrđuje svoj odabir.
7/7 – posljednji korak u procesu narudžbe služi za konačnu provjeru cjelokupne narudžbe. Ako su sve stavke narudžbe i isporuke valjane, kupac narudžbu potvrđuje klikom na zeleno polje Naruči. U tom trenutku na zaslonu se pojavljuje potvrda narudžbe, a putem e-maila zaprimate istu obavijest kojom se potvrđuje da je Vaša narudžba primljena.

Ukratko, proces narudžbe sastoji se od 7 koraka koje je potrebno proći bez obzira na način plaćanja i vrstu isporuke. Prelazak s jednog koraka na drugi olakšan je vizualno izdvojenim zelenim poljima, a svaki korak sadrži link Imate li problema s narudžbom?, preko kojega našoj korisničkoj službi možete poslati e-mail s upitom o eventualnim poteškoćama u procesu narudžbe. Završetak narudžbe potvrđuje se porukom na ekranu i slanjem automatskog e-maila. Vrijeme isporuke naručenih artikala ovisi o odabranom načinu isporuke, a sve informacije o isporuci šalju se e-mailom ili vas u iznimnim slučajevima kontaktiramo telefonom.
 

Troškovi isporuke

  1. Isporuka običnom poštom, tiskanice do 2 kg – troškovi dostave iznose 20,00 kuna. Uključeni su troškovi pakiranja, otpreme i poštarina bez obzira radi li se o jednoj ili više knjiga. Koristimo usluge Hrvatske pošte. 
  2. Ako pošiljka prelazi 2 kg, istu šaljemo GLS-om, uz dostavu na kućna vrata dan nakon što kurir kod nas pokupi paket.
  3. Ako kupac želi platiti pouzećem, poštarina iznosi 25,00 kuna.
  4. Ako kupac želi na drugačiji način primiti pošiljku, dovoljno je obavijestiti nas.

Cijena poštarina za inozemstvo (sve su cijene izražene u kunama) / Shipping price (all prices in HRK)

Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora (paket predan u poštanskom uredu):
Težina                                                 Cijena
do 0,25 kg                                          20,00
0,25 - 0,5 kg                                       33,00
0,5 - 1 kg                                             63,00
1 - 2 kg                                               108,00
 

Europe, North and South America & the rest of the world:

Weight                    EU           N&S America      Other

up to 0,25 kg        20,00             20,00               22,00
up to 0,5 kg          33,00             38,00               43,00
up to 1 kg              63,00             72,00              78,00
up to 2 kg             108,00          111,00             114,00

 

Za inozemne kupce / For foreign customers:
Teže li vaše knjige preko 2 kg, no ispod 20 kg, možemo ih poslati i M-vrećom po cijeni od 30,00 kn / 4,00 € po kilogramu; morate nam to dati do znanja pri narudžbi, u prostoru za komentar.
If your books weigh over 2 kg, but less than 20 kg, we can send them as an M-bag for 30,00 kn / 4,00 € per kilogram; you just need to let us know in the comment space when completing your order.

Cijene ovise o cijenama Hrvatske pošte. Za sve upite ili nejasnoće, možete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected] ili telefonski +385 51 312 221. Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji!

Izjava o sigurnosti plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim.

Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!


Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećojtečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.
Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

O prodajnom mjestu

Ex libris d.o.o.
Antikvarijat i izdavaštvo

Riva Boduli 3B
51000 Rijeka
HR - Croatia

T:+385 51 312 221
E-mail: [email protected]
Web: www.ri-exlibris.hr
MB: 1024825
OIB: 98621891566
ŽR: 2484008-1100416362 Raiffeisen Bank
IBAN: HR5424840081100416362

Radno vrijeme antikvarijata:
radnim danom  9-20h
sub 9-14h