Početna Najave događanja Događanja u antikvarijatu: lipanj 2019.

Događanja u antikvarijatu: lipanj 2019.

03.06.2019

Srećko Cuculić, Žarko Jovanovski, Jovo Mraović, Milan Rakovac, Tea Tulić, Hrvoje Polan, Viktor Ivančić, Giacomo Scotti, Neven Ušumović, Ervin Dubrović...

Dragi svi,
 
pozivamo vas na događanja u antikvarijatu Ex libris, Riva Boduli 3b, u Rijeci, u mjesecu lipnju, nakon kojih ćemo (po pitanju događanja) imati ljetnu pauzu:
 
5. lipnja (srijeda) u 19 sati promocija nove knjige dramskih tekstova Mjesec na trgu Srećka Cuculića.
Uz autora knjigu predstavljaju Jasna Jeličić i Kim Cuculić.
 
6. lipnja  (četvrtak) u 19 sati  promocija antologije Hrvatski pjesnički huligani u organizaciji Hrvatskog književnog društva.
Predstavljači su autori Žarko Jovanovski, Zvonimir Grozdić, Jovo Mraović, Daria Lisenko, kao i Andrij Gončaruk, vlasnik izdavačke kuće iz Ukrajine "Ljuta sprava", i Jurij Lisenko, prevoditelj i urednik antologije.
 
7. lipnja (petak) večer sjećanja na godišnjicu smrti književnice Daše Drndić. Predstavljanje knjige Daša: spomenar.
Sudjeluju Tea Tulić i Milan Rakovac, Neven Ušumović, Aljoša Pužar.
 
12. lipanja (srijeda) predstavljanje fotomonografije Iza sedam logora: Od zločina kulture do kulture zločina, autorskog rada Hrvoja Polana, Viktora Ivančića i Nemanje Stjepanovića, u izdanju beogradskog forum ZFD-a.
Predstavljači su Viktor Ivančić, Saša Stanić i Nataša Govedarica.
 
13. lipnja (četvrtak) u 19 sati, predstavljanje riječkog talijanskog pisca Diega Zandela.

Uz autora u predstavljanju sudjeluju Giacomo Scotti, Damir Grubiša i Ervin Dubrović.

Diego Zandel (Fermo, Marche 1948.) živio je od rođenja u Serviglianu, izbjegličkom logoru istrana i Riječana. Iako piše i kriminalističke romane i knjige o otoku Kosu u Grčkoj koji godinama posjećuje, priče i ugođaj obiteljskog i izbjegličkog kruga toliko su mu se urezale u svijest da dobar dio svojih tema crpe u Istri i Rijeci. Diego je među rijetkim, ako ne i jedini fijumanski pisac, svjestan višejezičnosti i višekulturalnosti zavičaja svojih predaka, kojemu je upravo takva Rijeka ključna točka njegova osobnog ishodišta. Esulsko-primorsko-istarski, talijansko-hrvatski svijet stalno mu je uporište jer, kako sam kaže, iako živi u Rimu svoju mladost ne proživljava u krugu Rimljana nego, naprotiv, u uskom krugu esulske istarsko-riječke zajednice. Ovo je predstavljanje prilika da napokon upoznamo našega pisca; talijanska ga Rijeka već dobro poznaje no hrvatska ga tek treba upoznati.

 

Dobro došli!
Ex libris
http://ri-exlibris.hr
https://www.facebook.com/ri.exlibris